MBTI

A Myers-Bricks Típusindikátor az önmegismerés és az együttműködés fejlesztésének egyik népszerű, és egyre elterjedtebb eszköze. Az eszköz a vállalati szférában kiválóan használható egyének, csoportok és szervezetek fejlesztésében.

Vezetői fejlesztés esetén tanácsadónk első lépésként az előzőleg kitöltött kérdőív segítségével az önmegismerést segíti elő. A vezető saját típusának megismerése és megértése után újabb szempontokat kap a kommunikációs stílus, konfliktuskezelés, problémamegoldás és döntéshozatal valamint a stressz-menedzsment fejlesztésére. Ezek segítségével könnyebben azonosíthatóvá válnak a legfontosabb erősségek, valamint azok a területek, amelyek nagyobb fókuszt követelnek a jövőben. Kifejezetten ajánljuk azoknak a vezetőknek, akik olyan tudományos alapon nyugvó megközelítést keresnek önmaguk fejlesztéséhez, amely könnyen átlátható és praktikus információval segíti elő saját maguk és munkatársaik jobb megismerését.

Csoportok fejlesztése során egy workshop keretében adunk visszajelzést a a korábban kitöltött kérdőív eredményéről. A résztvevők saját típusuk megismerése után a mindennapokból vett szituációkon keresztül tapasztalhatják meg a különböző típusba tartozó személyekkel történő együttműködés nehézségeit, és felfedezhetik a hatékonyabb kommunikáció eszközeit. A módszer különösen hatékony a tolerancia kiépítésére, az egymással való együttműködés fejlesztésére, a sokféleség (diversity) kezelésére és előnyeinek kiaknázására .